Mali dječji zborUz veliki mješoviti župni zbor u župi je prije, a i sada djeluje mali dječji zbor. Dolaskom s. Ružice Marijić u mjesnu školu dodijeljena joj je glazbena sekcija pri čemu je stvorena prilika za formiranje malog zbora. Svojom tradicijom u župi, nakon rata postavljeni su ponovni temelji za obnavljanje malog zbora u župi.

Svoj kontinuirani rad i radosni odaziv na probe okrunili su nastupima na Zlatimin harfama: 2010. i 2011. godine u Novoj Biloj, 2012 u Gučoj Gori, 2013. u Brestovskom, kao i u Varešu 2014. godine. Kroz Zlatne harfe, tj. vježbanjem zadanih liturgijskih popijevki u župnoj zajednici osvježavaju i povezuju veliki župni zbor i puk.

Mali zbor također nastupa na nedjeljnim misnim slavljima zajedno s velikim zborom, a i pojedinačno u prigodama (Sv. Nikola, Dani kruha, na Božić, Uskrs, sv. Franju…). Članovi zbora, uz to što svojim anđeoskim glasovima uljepšavaju liturgijsko slavlje, pojedini i sviraju na prigodnim instrumentima. Danas ovaj zbor broji oko 35 članova zajedno sa sviračima. Nadamo se da će ovaj entuzijazam koji postoji kod djece i dalje biti prisutan u našoj župi kako se ne bi prekinuo dosadašnjih kontinuitet postojanja maloga dječjeg zbora.

s. Ružica Marijić

Za više fotografija kliknite ovdje