Veliki mješoviti zborŽupni zbor u Varešu djeluje od kada postoji i sama župa. U sklopu zbora djelovalo je više glazbenih sekcija. Jedna od poznatijih bila je limena glazba, posebno u vrijeme kad je Vareš obilovao stanovnicima.

U župi je djelovao mješoviti zbor s periodičnim izmjenama zborovođa, kako fratara tako i sestara franjevki. Od poznatijih voditelja istaknut ćemo: fra Neneda Dujića, fra Bernardina Matića, fra Borivoja Piplicu, fra Iliju Piplicu…; a od poznatijih sestara voditeljice zborova bile su: s. Regina Marjanović, s. Fabiola Bobaš, s. Kata Rukavina, s. Jelica Dolić (sestra koja je zbog rata napustila Vareš).

U ratnom periodu svojim entuzijazmom zbor je vodio g. Mirko Grgić uz podršku g. prof. Željka Sertića. Ponovnim dolaskom sestara franjevaka u Malu školu u Varešu, sestra Ružica Marijić preuzima ulogu voditeljice zbora i pomoćnice u pastoralu, te nadograđuje tradicijsko višeglasno pjevanje zbora. Svojim nesebičnim radom s. Ružici pomaže i dinamici zbora pridonosi prof. Željko Sertić.

Zbor se brojčano povećava i trenutno ima oko 35 članova. Redovito pjevaju na nedjeljnim svetim misama i blagdanima. Dolaskom fra Mirka Majdandžića na mjesto župnika zbor češće nastupa po okolnim župama: u Sarajevu, Vijaci, Bobovcu, Kreševu i Brestovskom. Uz sve to, treba spomenuti kako je zbor redovan i na smotrama zborova Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Budućnost ovog zbora zasigurno puno ovisi o osobama koje ga vode, ali i od onih koji čine zbor. Iako se u zadnjih nekoliko godina veliki mješoviti zbor u Varešu malo obnovio, i dalje ostaje u planu da se ovaj zbor očuva i održi, a u tome najvećim dijelom mogu pomoći oni koji svoj dar ne čuvaju samo za sebe nego ga žele nesebično darovati na slavu Bogu i dobro cijeloj župnoj zajednici.

s. Ružica Marijić