Ministranti VarešNaše djelovanje nije samo na nedjeljnim misama već i u našem osobnom životu kada svjedočimo vjeru drugima i ponašamo se dostojanstveno i izvan crkve. Osim svetih Misa ministranti rado pomažu župniku i župnim kapelanima u njihovim poslovima te čišćenju crkve kao i pripremi za razna slavlja u župi. Naša prisutnost posebno uveličava misna slavlja za blagdane, župne godišnjice, ili kada nas posjećuju svećenici gosti.

Naravno da nakon lijepog rada i truda uvijek dolazi i nagrada, tako su i ministranti nagrađivani, a i dalje će biti, sa izletima koji će nam biti još jedna prilika za druženje.

Svi ste pozvani. Kao što smo i mi pozvani na službu, pozvani ste i svi vi ostali. Nadamo se da će vam ovaj tekst ukratko predočiti našu službu te da ćete, potaknuti vjerom, pristupiti našoj službi.

Naša župa je jedna od onih koja ima veliki broj ministranata. Smijemo slobodno reći i napisati da se u našoj župi iza riječi “ministranti” kriju vesela i nasmijana lica, uvijek spremna biti na usluzi kada je riječ o bilo kakvim aktivnostima i događanjima.

Redovito imamo tjedne sastanke koji se održavaju subotom, a vodi ih kapelan fra Tomislav. Svaki sastanak je, na sebi svojstven način, zanimljiv i ispunjen. Radimo, učimo, ali se obvezno i nasmijemo nekim zanimljivim zgodama i nezgodama. Ministranti su kao mala obitelj naše župe u kojoj se dogodi i pokoja svađa, kao i nesuglasica, ali se “zapetljana” situacija na lijep i kulturan način i “otpetlja.” Radosni smo što i mi, kao ministranti, ugrađujemo sebe u život naše župe jer vjerujemo da smo i mi jedno plučno krilo kojim ona diše.

Martina Jarmanović