Proslava svetog Mihovila

Proslava Svetog Mihovila

Na dan 29. rujna 2016. godine, bila je proslava Svetog Mihovila zaštitnika naše župe. Proslavi patrona prethodila je trodnevnica, koju su predvodili svećenici porijeklom iz Vareša: fra Damir Pavić, tajnik Provincije predvodio je misno slavlje na prvi dan trodnevnice. Drugi dan trodnevnice misno slavlje je predvodio fra Leon Pendić, rodom iz Duboštice, a sada župnik u Brajkovićima. Treći dan trodnevnice misno slavlje je predvodio fra Ilija Božić, sadašnji čuvar svetišta u Olovu.

Uz proslavu patrona imali smo i dosta lijepih događaja, kao što je VaClaf (deset dana klasične glazbe za sve i za svakoga ponešto). A u subotu prije svetog Mihovila svečani i završni koncert u našoj crkvi. I nakon koncerta druženje u crkvenom dvorištu za sve. U nedjelju, 25. rujna uz misu i nakon mise gosti su nam bili KUD „Seljačka sloga“ iz Strošinaca. Poklonili su nam dosta pjesme, igre i plesa. U utorak smo imali Večer duhovnih šansona i pjesama s dušom (prijatelji: Ivana, Alma, Gordana, Monika, Ivica i Đuka). I opet u nedjelju, 2. listopada, gošće su nam bile članice vokalnog ansambla Corona iz Sarajeva, još jedan prelijep ugođaj. Hvala im od srca za fantastičnu večer!

A misu proslave patrona predvodio je fra Leopold Rochmes, naš Varešanin, koji je još uvijek u našem franjevačkom samostanu u Beogradu.Uz prelijepo vrijeme, od Boga darovano, uz braću misnike i veliki broj vjernika, molili smo i pjevali, slavili i veselili se, čestitali i igrali. Hvala svima: na pomoći, na druženju, na bratskom i sestrinskom susretu. A dobri Otac neka Vas prati blagoslovom i neka usliši vaše molitve!

mihovil-01 mihovil-02 mihovil-03 mihovil-04 mihovil-05 mihovil-06 mihovil-07 mihovil-08 mihovil-09 mihovil-10 mihovil-11 mihovil-12 mihovil-13 mihovil-14 mihovil-15 mihovil-16 mihovil-17 mihovil-18 mihovil-19 mihovil-20 mihovil-21 mihovil-22 mihovil-23 mihovil-24

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.