Viteški akordi u Varešu

Akordi.1

U subotu i nedjelju, 23. i 24. srpnja došli su nam u goste Viteški akordi, zbor iz Viteza, zaljubljen u glazbu, lijepo pjevanje, čuvanje glazbene tradicije, njegovanje liturgijskog pjevanja i spreman svu ljepotu svojih glasova pokloniti slušateljima.

Njih četrnaestero darovali su nam prelijepi koncert, satkan od raznih skladbi iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uzetih iz bogate kulturne tradicije i od poznatih skladatelja. Sve su to lijepo uokvirili skladbom „Blagoslovljena ova zemlja“ i „Zvona moga grada“. Puno topline su prosuli ušima slušatelja u župnoj crkvi u Varešu, a njihovo srčano izvođenje skladbi, nabijeno emocijama, izazvalo je oduševljenje slušatelja uz česti gromoglasni pljesak i poneko suzno oko. Hvala im od srca!

Druženje smo nastavili u župnom dvorištu i dvorani uz pjesmu i „čašicu razgovora“. Smjestili smo ih na spavanje u župnom uredu i kod prijatelja, da se dobro odmore i nadišu vareškog zraka.

U nedjelju su pjevali na misnom slavlju na pučkoj misi u 11 sati. Njihova pjesma i fra Antine molitve s vareškim pukom ispunili su i varešku crkvu, ali su otišle i daleko u svijet uz pomoć Hrvatskog radija Bobovac.

I nakon mise otišli smo na izlet, na ručak na Vrankovce, jer je gore bio susret Potočana. Izgledalo je da će nam obilna kiša prošarana ledom pokvariti susret. Međutim, mi smo zbijeni pod šatorom bili neumorni u pjevanju i veselju. I nevrijeme u Varešu, koje je privremeno zatvorilo izlaz iz Vareša, produljilo je naše druženje uz kavu i razgovor. Svima hvala na susretu, a Bogu hvala što nas je dao jedne drugima!

Akordi.2 Akordi.3 Akordi.4 Akordi.5 Akordi.6 Akordi.7 Akordi.8 Akordi.9 Akordi.10 Akordi.11 Akordi.12 Akordi.13 Akordi.14 Akordi.15 Akordi.16 Akordi.17

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.