Prva pričest u Varešu, 2016.

Prva pričest, Vareš 2016.U nedjelju, 29. svibnja u crkvi svetog Mihovila proslavili smo Prvu svetu Pričest. Učenici četvrtog razreda Osnovne škole “Vareš” su prvi put primili Kristovo Tijelo i Kristovu Krv. Očistili su se od grijeha i čiste duše sudjelovali na svetoj Misi. Bilo je mnogo vjernika, svi svečano odjeveni i radosni, baš kao i prvopričesnici.

Prvu Pričest primilo je pet djevojčica i pet dječaka. Djevojčice su bile odjevene u prelijepe bijele haljine, a dječaci u svečana odijela. Atmosfera je bila prelijepa. Zbor sestre Ružice je uz odabir prigodnih pjesama svetu Misu učinio još svečanijom i ljepšom. Djeca i roditelji su recitirali stihove koji su na poseban način uveličali ovo slavlje.

Prigodnu riječ je održao župnik fra Mirko, te je nastojao što ljepšim i jednostavnijim jezikom približiti poruku svete Pričesti, prije svega prvopričesnicima, a onda i svim okupljenim vjernicima.

Važno je zahvaliti župniku fra Mirku koji je spremao prvopričesnike za ovaj sakrament, kao i sestrama Ružici i Tihoslavi koje su s velikom požrtvovnošću pripremali malene da učine veliki korak u svome životu i da na najljepši način hvale Boga i zahvaljuju mu.

Ivana Ivković

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.