Glazbeni ogledni sat u “Maloj školi”

Bachov Menuet u G-duruDana 2, travnja 2016, godine u “Maloj školi” u Varešu održan je ogledni sat. Na njemu su nastupili glazbeno nadareni školarci koji marljivo uče svirati klavir i gitaru. Ogledni sat je otvorila časna sestra Ružica koja je goste i izvođače pozdravila i uvela ih u program, te izvođačima poželjela sreću. Zatim su izvođači, svi zajedno, odsvirali i otpjevali “Odu radosti”.

Prvi dio programa je bio predviđen za klavirske izvođače. Gosti su mogli poslušati šest skladbi u izvođenju Dunje Božić, Martine Divković, Lane Marijanović, Marka Marijanovića, Vanje Anđić i Jelene Ljevak. Prvi dio je završen pjesmom “Milost” koju su izvele Jelena Ljevak (klavir), Ivana Miočević (solo gitara), Mirjana Jazić (ritam gitara), Vanja Anđić i Martina Jarmanović (vokali).

Drugi dio popunjen je skladbama za gitaru u izvođenju Kristine Batvić, Vesne Batvić, Anje Božić, Nikoline Vidović, Ivane Miočević, Damira Petrovića, Tamare Bošnjak, Viktorije Jurkić, Luke Franjića, Eme Hinger, Eme Lekić, Filipa Mirčića, Monike Dužnović i Mirjane Jazić.

Posljednja u drugom dijelu je bila Ivana Ivković, koja je nastupila sa svojom pjesmom “Želja” u pratnji Tamare Bošnjak na klaviru. Nakon solo točaka, došle su na red i dvije grupne točke.

Prva je bila Bachov “Menuet” u G-duru i nju su izveli: Vanja Anđić (klavir), Martina Jarmanović (ritam gitara), Ivana Miočević (solo gitara), Damir Petrović (solo gitara). Druga je grupna točka bila “Samba” koju su na gitarama izvele: Nikolina Vidović, Anja Božić, Martina Jarmanović, Tamara Bošnjak i Damir Petrović.

Za kraj, učenici su uz pomoć s. Ružice izveli skladbu naziva “Nova pjesma”. Nakon završenih svih točaka, gosti i mali izvođači uputili su se na druženje uz kolače i sokove koje su pripremile vrijedne mame. Ovim putem želimo zahvaliti svim sestrama, a posebno s. Ružici koja nas je pratila cijelu godinu, poučavala nas i pomagala, kao i našim roditeljima koji nas podržavaju, te na koncu svima koji su došli na naš mali, ali od srca pripremljeni koncert.

Vanja Anđić

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.