Glasnik župe, br. 195

Danas je druga nedjelja Uskrsa, Bijela nedjelja ili mladi (mali) Uskrs. Danas su svete mise u redovitim terminima i u župnoj crkvi i na filijalama. U četvrtak je mijena i slijedeća nedjelja je mlada nedjelja sa svojim pobožnostima. U slijedeću nedjelju svete mise bit će samo u župnoj crkvi.

Kalendar: Sutra je sveti Izidor, a u utorak sveti Vinko Fererski i sveta Irena. Imendane slave i Mira, Miroslava i Mirela. U srijedu je sveti Irinej (Miro, Miroslav), a u četvrtak je sveti Ivan Krstitelj de la Salle. U petak su sveti Dionizije i Amancije, a imendane imaju Ljubo, Ljupko i Ljuban. U subotu je sveti Demetrije, srijemski mučenik. Nedjelja je treća po Uskrsu.

Večernje mise su u 18:00 sati od promjene računanja vremena.

Vjeronauk za prvopričesnike: utorak u 12 sati.

Vjeronauk za krizmenike: petak u 12 sati učenici osmog razreda, a u 13 sati učenici devetog razreda.

U subotu u 19:00 sati imat ćemo ovdje večer Bajka u Varešu. Mi se smatramo odraslim i davno smo prestali vjerovati u bajke, a također i pričati ih, ne znam imamo li komu. Ali moramo priznati da su bajke prelijepe i da ih je bilo lijepo slušati. Poseban užitk je slušati bajku, kad je priča netko tako dobro kao naša poznata glumica Tatjana Šojić (Marija iz serije Lud, zbunjen, normlan). Ona će doći i pokloniti nam jednu prelijepu bajku: za djecu i odrasle, za velike i male. Dakle, u subotu, 9. travnja u 19 sati Bajka u varešu s Tatjanom Šojić. Svi ste pozvani, a ulaz je, naravno, slobodan.

Darovatelji: Hvala svima za svaki vaš dar: za konake, za župu, za pučku kuhinju i za kruh svetog Ante.

Prošlog tjedna pokopali smo Veroniku Momčinović na Tisovcima. U Zagrebu je preminuo Ivan Kasapović. Sahrana pokojnog Ivana bit će na Stogiću u utorak u 15 sati. Pokoj vječni daruj im, Gospodine!

 Kompletan župni listić možete pročitati ovdje: glasnik 195

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.