Glasnik župe, br. 194

Danas je Uskrs, dan pobjede svega dobra nad zlim. I neka nas Uskrsli Gospodin, pobjednik nad smrću, nagradi onim najvažnijim: ostvarenjem smisla života, da naši životi, kada dovršimo ovozemaljski tijek, nastave trajati u vječnosti. Bez toga je svaki život bez smisla.

Danas su mise na svim filijalama u standardno vrijeme, a ovdje neće biti samo mise u 8:00 sati. Bit će pučka misa u 11:00 sati i večernja u 18:00 sati.

Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, svete mise bit će samo ovdje u župnoj crkvi. Do slijedeće nedjelje traje Uskrsna osmina, a u nedjelju je Mali ili Mladi uskrs ili Bijela nedjelja.

Prošlo je korizmeno vrijeme. Mnogi ste kroz tih četrdeset dana imali svoje pokore, molitve i dobra djela. Neka Uskrsli Gospodin nagradi ta vaša dobra djela i tu vašu pokoru.

Ovih dana bilo je zabilježeno i u medijima, ono što ste vi uspjeli sačuvati kao pozitivan dio kršćanske tradicije. U to spada i čuvanje Kristova groba, a i ova Uskrsna polnoćka. To nije pokazatelj stare vareške slave, ali jest pokazatelj brige za lijepu varešku tradiciju, koju treba sačuvati. Svima hvala, koji ste na bilo koji način dali svoj udio.

Ove godine smo započeli tzv. Vareški križni put: imamo četrnaest grobalja, koliko ima i postaja križnog puta. Ovo je bio mali podsjetnik: nema uskrsnuća bez križa. Možemo se mi otimati da skinemo ili zbacimo svoj križ. Nema šanse, možemo napraviti samo nove rane na sebi. Križ će ostati. Nadam se da ćemo i slijedećeg Velikog petka moliti ovaj Vareški križni put.

Noćas se mijenja računanje vremena. U 2 sata pomaći ćemo kazaljke na 3 sata. Šteta, sat manje spavanja. Od večeras su večernje mise u 18:00 sati.

Darovatelji: Filomena Božić, Blaženko Pendić, Marija Šipić. Hvala svima za svaki vaš dar: za konake, za župu, za pučku kuhinju i za kruh svetog Ante.

Prošlog tjedna pokopali smo Janju Klarić u Majdanu, Sofiju Birovljev na Stogiću i Petra Brajića na Pogari. Pokoj vječni daruj im, Gospodine!

Kompletan župni listić možete pročitati ovdje: glasnik 194

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.