Glasnik župe, br. 193

Danas je Nedjelja Muke Gospodnje ili Cvjetna nedjelja. Svete mise bit će i u župnoj crkvi i na svim filijalama.

Današnjom nedeljom započinje Veliki tjedan. U ponedjeljak, utorak i srijedu mise su redovito u 7:30 i 17:00 sati. Uz te mise bit će i prilika za svetu ispovijed i molim vas da iskoristite priliku u tim danima za svetu ispovijed.

Ispovijed bolesnih i nemoćnih u gradu:

ponedjeljak: Matijevići, Jušići, Benići, Novakovići, Selište, Pruga i ulica Zvijezda od Tirića do Novakovića.

U utorak: Put mira, K-objekti, Korovinjići i ulica Zvijeza od MUP-a do Tirića i Tirići.

Na Veliki četvrtak obredi počinju u 17:00 sati. To je dan ustanove sakramenata Euharistije i Svećeničkog reda. Nakon mise Velikog četvrtka prenijet ćemo Presveto i posvećene hostije za Veliki petak i Veliku subotu na sporedni oltar i klanjanjem i molitvom iskazati poštovanje i čast tajni Euharistije.

Na Veliki petak ćemo imati Vareški put križa u 16:sati na svim grobljima u isto vrijeme: na svakom groblju molit ćemo različitu postaju. Obredi u crkvi počinju u  17:00 sati s pjevanjem Muke i klanjanjem križu Kristovom. U 20:30 sati, već uobičajeno, imat ćemo pjevanje i recitiranje Gospinog plača. Tko može doći i sudjelovati u pjevanju i čitanju od srca je pozvan.

Na Veliku subotu imat ćemo blagoslov jela prema slijedećem rasporedu: Vareš: 9:00 sati, 17:00 sati i nakon obreda Velike subote. U Duboštici i na Pržićima u 10:00 sati, u Vareš Majdanu u 10:30 sati i na Pogari u 11:00 sati.

Obredi Velike subote započinju u 23:30 sati blagoslovom ognja i hvalospjevom uskrsnoj svijeći. Kao i dugi niz godina do sada na riječi “Slava Bogu na visini” naši čuvari Kristova groba popadat će “kao mrtvi”, a mi ćemo nastaviti s uskrsnim slavljem.

Na Uskrs nema mise u 8:00 sati. Sve ostale mise su u redovitim terminima i u župnoj crkvi i na filijalama.

Na Uskrsni ponedjeljak mise će biti samo u župnoj crkvi u 8:00, 11:00 i 18:00 sati.

Računanje vremena mijenja se na Uskrs ujutro u 2:00 sata pomicanjem jednog sata unaprijed i večernje mise su od Uskrsa u 18:00 sati.

Stigao je novi broj lista Bobovac. Svoj primjerak možete podići i u župnom uredu.

Darovatelji: Hvala svima za svaki vaš dar: za konake, za župu, za pučku kuhinju i za kruh svetog Ante.

Prošlog tjedna pokopali smo Vladimira Josipovića na Višnjićima, Vjekoslava Duspera u Duboštici i Nadu Vodopija u Vareš Majdanu. Pokoj vječni daruj im, Gospodine!

Kompletan župni listić možete pročitati ovdje: glasnik 193

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.