Glasnik župe, br. 192

Danas je 5. nedjelja korizme. U srijedu je bila mijena i danas je mlada nedjelja sa svojim pobožnostima. Svete mise bit će samo u župnoj crkvi.

Kalendar i imendani: sutra je sveti Lazar i sveta Paulina, a u utorak je sveti Zakarija i Vilim, Vilko. U srijedu je sveti Hilarije i Julijan, a u četvrtak je sveti Patrik. Imendane slave i Domagoj i Davor. U petak je sveti Ćiril Jeruzalemski, a u subotu je sveti Josip. Svete mise bit će u 8, 11 i 17 sati.

Slijedeća nedjelja je nedjelja Muke Gospodnje ili Cvjetna nedjelja. U nedjelju je blagoslov grančica u 10:30 ispred stare crkve i zatim ćemo u procesiji doći ovdje u crkvu i nastviti s obredima Cvjetne nedjelje.

Prva pričest u našoj župi bit će krajem mjeseca svibnja. Učenici četvrtog razreda, kandidati za prvu ispovijed i pričest, dolaze na vjeronauk utorkom u 12 sati.

Priprava za krizmu bit će za učenike osmog razreda petkom u 12:10 sati, a za učenike devetog razreda, također petkom, u 13:00 sati.

Korizmena ispovijed:

U utorak, 15.3. u 11:00 i 16:30 sati Vareš, župna crkva. Na ovu zajedničku ispovijed doći će i vojnici iz oružanih snaga sa svojim vojnim kapelanom.

U petak, 18. 3. u crkvi u Vareš Majdanu u 16:00 sati,

U subotu, 19.3. u 14:00 u Duboštici i u 15:30 na Pogari.

Na Pržićima će ispovijed biti na Cvjetnicu u 12:30 sati.

Ispovijed bolesnika i nemoćnih:

U srijedu, 16.3. ispovijed bolesnih u selima sjevernog dijela župe, a u četvrtak, 17.3. ispovijed bolesnih u Majdanu i na Vrhovinama.

Ispovijed bolesnih i nemoćnih po gradu bit će u ponedjeljak i utorak nakon Cvjetnice.

Darovatelji: Hvala svima za svaki vaš dar: za konake, za župu, za pučku kuhinju i za kruh svetog Ante.

Prošlog tjedna pokopali smo Magdalenu Mandu Dodik na Pogari. Za nju i sve naše pokojne:  pokoj vječni daruj im, Gospodine!

 Kompletan župni listić možete pročitati ovdje: glasnik 192

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.