Glasnik župe, br. 188

Danas je 1. nedjelja korizme. U ponedjeljak je bila mijena i danas je i mlada nedjelja sa svojim pobožnostima. Svete mise bit će samo u župnoj crkvi.
Kalendar i imendani: danas je sveti Valentin ili Zdravko. Sutra je sveta Georgija, u prijevodu Đurđa, a u utorak je sveta Julijana. U srijedu su osnivači Reda slugu BDM, a u četvrtak su perzijski i kineski mučenici. U petak sveti Konrad, a u subotu je blažena Hijacinta. U nedjelju je druga nedjelja korizme.
U srijedu, petak i subotu su kvatre, dani posta, pokore i molitve.
U korizmi imamo i pobožnost križnog puta. U Varešu i Vareš Majdanu put križa imat ćemo petkom u 17 sati na oba mjesta i nakon toga nastavit ćemo sa svetom misom. Na ostalim filijalama put križa bit će nedjeljom u vrijeme kada i inače počinju svete mise: u Duboštici u 10 sati, na Pogari u 11:30 sati i na Pržićima u 12:30 sati. Nakon pobožnosti križog puta nastavit ćemo sa svetim misama.
U korizmenom vremenu je običaj konaka, prikupljanja vaših darova za potrebe župnog ureda i paroka. Tko može dati neki svoj dar unaprijed zahvaljujemo, a tko ne može, hvala na dobroj želji i neka ne osjeća opterećenje zbog toga.
Još ima slobodnih primjeraka novog broja Svjetla riječi. Pretplatnici mogu svoj broj podići u župnom uredu.
Ove godine imat ćemo podjelu sakramenta potvrede ili krizme za učenike osmog i devetog razreda osnovne škole. Pozivam učenike ovih razreda, koji se žele krizmati, da dođu sutra, u ponedjeljak, nakon škole u dvoranu župnog ureda na dogovor o pripremama za krizmu.
Darovatelji: Anđa Terzić i Marijan Pendić.hvala svima za svaki vaš dar: za konake, za župu, za pučku kuhinju i za kruh svetog Ante. Svima od srca hvala!
Prošlog tjedna pokopali smo pokojnog Iliju Miloševića na groblju na Pogari. Danas je pokop pokojne Sofije Pogarčić na groblju Zvijezda u 15:00 sati. Za sve pokojne: pokoj vječni daruj im, Gospodine!

Ovdje možete pročitati kompletan župni listić: glasnik 188

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.