Glasnik župe, br. 187

Danas je 5. nedjelja kroz godinu. Svete mise su redovito i u župnoj crkvi i na filijalama. Sutra je mijena i slijedeća nedjelja je mlada nedjelja sa svojim pobožnostima. Svete mise bit će samo u župnoj crkvi.
Kalendar i imendani: sutra su sveti Jeronim i Jozefina, a u utorak je sveta Skolastika. U srijedu je Čista srijeda ili Pepelnica, a u četvrtak je Blažena Djevica Marija Lurdska i Severin. U petak je sveti Saturnin, a u subotu je sveta Kristina i Dobroslav. U nedjelju je prva nedjelja korizme.
U srijedu je Čista srijeda ili Pepelnica. Uz mise će biti posipanje pepelom, što je znak naše želje za obraćenjem, promijenom i pokorom.
U korizmi imamo i pobožnost križnog puta. U Varešu i Vareš Majdanu put križa imat ćemo petkom u 17 sati na oba mjesta i nakon toga nastavit ćemo sa svetom misom. Na ostalim filijalama put križa bit će nedjeljom u vrijeme kada i inače počinju svete mise: u Duboštici u 10 sati, na Pogari u11:30 sati i na Pržićima u 12:30 sati. Nakon pobožnosti križog puta nastavit ćemo sa svetim misama.
U korizmenom vremenu je običaj konaka, prikupljanja vaših darova za potrebe župnog ureda i paroka. Tko može dati neki svoj dar unaprijed zahvaljujemo, a tko ne može, hvala na dobroj želji i neka ne osjeća opterećenje zbog toga.
Stigao je novi broj Svjetla riječi. Pretplatnici mogu svoj broj podići u župnom uredu.
Možete se još prijaviti za godišnju pretplatu lista Svjetlo riječi.
Danas je pokladna nedjelja. Nakon pučke svete mise možemo se zadržati neko vrijeme ispred crkve uz čašicu razgovora i, nadam se, uz poneko razigrano kolo.
Darovatelji: hvala svima za svaki vaš dar: za župu, za pučku kuhinju i za kruh svetog Ante. Svima od srca hvala!
Udruga građana Majka Terezija obilježava Dan bolesnika. Prikupljanje darova za bolesnike bit će u srijedu 10. 02. od 11 do 15 sati u prostorima pučke kuhinje u Varešu i Vareš Majdanu. Članovi Udruge i drugi zainteresirani za obilazak bolesnika, mogu u četvrtak 11. veljače, od 11 do 13 sati, preuzeti što bude skupljeno, u prostorima pučke kuhinje na istim mjestima i to podijeliti bolesnima kroz kućne posjete.
Prošlog tjedna pokopali smo pokojnog Ivana Franjkovića na Stogiću. Za sve pokojne: pokoj vječni daruj im, Gospodine!

Ovdje možete pročitati kompletan župni listić: glasnik 187

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.