Dva krštenja na drugi dan Nove godine

P1700971Radost i nada u bolje sutra se najbolje očituje kroz život novorođene djece. U vremenu u kojem živimo, poznatom po vremenu bijele kuge, kad se više umire nego rađa, ukaže se i koji pozitivan primjer koji poručuje svima nama da se ne bojimo života. I minula vremena su bila teška i turobna, no naše kršćanske obitelji su bile bogate djecom i potomstvom. Odgovorni očevi i majke su spremno i savjesno prihvaćali svoju ulogu i bile više otvorene životu nego u današnje vrijeme. Zašto je to tako? Tko je kriv za ovo što nam se danas događa? Odgovor na ova pitanja ću prepustiti svima nama da sebi pokušamo odgovoriti, a ja ću se vratiti temi ovog pisanja.
Na samom početku Nove 2016-e godine, 2. siječnja u našoj je župi kršteno dvoje djece. Istina je kako su ta djeca rođena u sad već staroj 2015-oj godini, no sama činjenica da su roditelji te djece odlučili krstiti ih na drugi dan Nove godine šalje nam jednu lijepu, optimističnu i radosnu poruku. To su Marieta Babić i Lorena Pentić, obje sa Strice. Neka ih kroz život prati Božji blagoslov. A u prošlom tjednu imali smo još četiri krštenja. Krstili smo malog Matiju iz obitelji Grabovac (obitelj trenutno živi u Puli), Maria Pendić (roditelji Oliver i Jelena i seka Lana trenutno žive u Dubrovniku) i blizance Marinu i Arona Bojo, čija obitelj trenutno živi u Kanadi. Neka ih sve prati Božji blagoslov!

Župa Vareš još ima života, još ima nade za bolje sutra. Neka ovaj primjer bude poticaj i ostalima, pogotovo mlađim parovima, da se ne boje života te da će župa Vareš samo kroz potomstvo imati bolju i sretniju budućnost. Dao Bog da tako bude!

fra Tomislav Svetinović

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.