Posjet nuncija Pezzuta župi Vareš

Nedjelja CaritasaNa nedjelju Caritasa, 13.12. 2015., apostolski nuncij za Bosnu i Hercegovinu, Luigi Pezzuto došao je u župu svetog Mihovila arkanđela u Varešu kako bi s vjernicima ove župe slavio Dan Gospodnji. Nuncij je predvodio sveto misno slavlje uz koncelebraciju domaćih kapelana, fra Ante Cvitkovića i fra Tomislava Svetinovića.

Nuncij je Misu slavio na hrvatskom jeziku, a propovijedao je na talijanskom uz simultano prevođenje časne sestre Kate Zadro. Uz nuncija i sestru Katu, u Vareš je danas stigao i talijanski ambasador zajedno sa svojom obitelji.

Pozdrav i dobrodošlicu nunciju Pezzutu zaželio je župnik fra Mirko Majdandžić. Potom je uslijedilo Misno slavlje koje je, kako svake, tako i ove nedjelje preko svojih valova prenosio Hrvatski radio Bobovac Vareš. Također, ugodnoj atmosferi kakva i dolikuje svetoj nedjelji, uljepšao je naš i veliki i mali župni zbor „Sveti Mihovil“ pod ravnanjem sestre Ružice Marijić.

Po završetku svete Mise, slijedio je zajednički ručak u župnoj dvorani koji je za ovu priliku pripremio župnik fra Mirko. Prije povratka u Sarajevo, nuncij je posjetio i „Malu školu“ u Varešu.

Propovijed nuncija Pezzuta u cijelosti možete poslušati ovdje

fra Tomislav Svetinović

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.