Polaganje vijenaca i misa poginulim braniteljima

Opijelo za poginule braniteljeU našoj je župi na Dušni dan, 02. studenog 2015. godine,upriličeno polaganje vijenaca, paljenje svijeća i sveta Misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih, predstavnici udruga prositeklih iz Domovinskog rata, časnici i pripadnici OS BiH, te predstavnici OV-a Vareš i vijećnik Hrvatske koalicije u OV-u Vareš i na koncu predstavnici HDZ-a i HSP-a Vareš. Dražana Klarić, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava rata, predvodila je program polaganja vijenaca. Po završetku opijela, župnik fra Mirko je pročitao imena svih nastradalih.

Nakon opijela i zajedničke molitve, u župnoj je crkvi slavljena sveta Misa koju je predvodio župnik fra Mirko Majdandžić. U svojoj nadahnutoj i vrlo emotivnoj propovijedi naglasio je kako su ovi trenuci prisjećanja bolni i teški, ali nas jučerašnji blagdan Svih svetih i današnji Dušni dan ohrabruju kako bismo lakše i kroz vjeru prihvatili ono što se dogodilo, a čega se nerado sjećamo.

Fra Tomislav Svetinović

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.