Molitveni pohod Bobovcu

IMG_02 (160)Na poziv nadbiskupa vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića, 25.listopada na kraljevskom gradu Bobovcu upriličen je molitveni dan za Domovinu. Bilo je to ujedno i dvanaesto hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane.
Program molitvenog pohoda započeo je u 09:30 okupljanjem kod rijeke Bukovice odakle su se hodočasnici u molitvenoj procesiji uputili prema Bobovcu. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju biskupa Jurija Jezerinca iz Hrvatske, te velikog broja drugih svećenika.
Utješnu riječ okupljenom puku na Bobovcu uputio je naš kardinal vrhbosanski Vinko Puljić koji je na samom početku s prisutnima podijelio svoju radost zbog zajedničke molitve za Domovinu na ovom važnom mjestu naše prošlosti. Ovdje možete poslušati audio snimku kardinalove propovijedi

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je upravo kardinal Vinko Puljić. Na pitanje što ga je potaknulo na to, odgovorio je: „Mnogi kažu kako mi Hrvati ne znamo voljeti svoju domovinu. Stoga sam želio da ovdje, gdje smo vezani s našom poviješću i tradicijom, zasvjedočimo kako je naša najveća snaga molitva za domovinu koja će poduprijeti opstanak na ovim prostorima.“
Po završetku svečanog misnog slavlja, hodočasnici su puni dojmova krenuli prema rječici Bukovici pored koje se nastavilo zajedničko druženje uz vojnički grah.
Ovaj molitveni dan i pohod nosi itekako važnu poruku svima nama, a to je da upoznamo svoju povijest, da je se prisjećamo i prije svega volimo kako bismo sadašnjost izgradili za budućnost.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.