Završen treći festival klasične glazbe

IMG_9069Koncertom koji je održan 21. rujna u staroj crkvi sv. Mihovila u Varešu, započeo je Vareš Classic Festival – međunarodni festival komorne glazbe u okviru tradicionalne manifestacije “Miholjski koncert”, kojom se obilježava patron naše župe.

Rukovoditeljica spomenutog festivala, Andrea Nikolić, i ove je godine uspjela okupiti vrsne glazbenike i na taj način stvoriti atmosferu koja je bila ispunjena jezikom glazbe, a sve je to rezultiralo prijateljsko raspoloženje i nezaboravan doživljaj.

Tjedan koji je iza nas bio je prepun bogatog glazbenog sadržaja. U ponedjeljak je, u našoj staroj crkvi održano svečano otvorenje ovogodišnjeg koncerta: “Tango&Fandango”, a u utorak je održan koncert učenika Glazbene škole Vareš pod nazivom: “Mladi za mlade.” U srijedu smo se ponovno družili u staroj crkvi uživajući u programu ispunjenom skladbama Mozarta, Schuberta, Goloba i Hankea, a koncert je nosio naziv: “Forgotten, Classic, New…?”. Sutradan smo se preselili u Malu školu gdje je održan koncert “Carte blanche 1”, a u petak je, također u Maloj školi, održano koncertno predavanje  “Kvartet”. U subotu, 26. rujna, održan je svečani završni koncert pod nazivom: “Glazba za početak i kraj vremena.” Na završnom koncertu nastupio je ženski vokalni sastav “Corona” iz Sarajeva koji su svojim prirodnim glasovima upotpunili već dobiveni ugođaj.

Nakon završnog koncerta, župnik fra Mirko je pripremio večeru za sve koji su večeras ispunili varešku ljepoticu i na taj način se atmosfera iz crkve prelila u župno dvorište, te se vrlo brzo nastavila uz čašu razgovora i međusobno druženje.

Svakako je vrijedno spomenuti imena glazbenika koji su donijeli glazbeno osvježenje u Vareš, a to su: Andrea Nikolić, Jure Cerkovnik, Borut Zagoranski, Milena Virijević, Krešimir Pustički, Bas Jongen, Esma Sulejmanagić, Ivana Nikolić, Andrej Bielow, Sylvester Perschler, Domagoj Guščić, te ženski vokalni sastav “Corona.”

I ovogodišnji koncert ćemo pribrojiti onima koji nikada neće pasti u zaborav i Bogu hvala pa se ova tradicija iz godine u godinu uspješno obilježava i uspijeva okupiti ljude u bratski zagrljaj razgovora i druženja.

Fra Tomislav Svetinović

Za više fotografija kliknite ovdje

Za fotografije s večeri otvorenja kliknite ovdje

Za fotografije od drugekoncertne večeri kliknite ovdje

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.