Zlatna harfa u Kraljevoj Sutjesci 2015.

Zlatna harfa, Kraljeva SutjeskaZadnji dan mjeseca svibnja 2015-e godine, a uz to i Dan Gospodnji ostat će zabilježen kao datum kada je održana smotra dječjih zborova, poznatija kao „Zlatna harfa“. Ovogodišnji domaćin bila je susjedna nam župa Kraljeva Sutjeska.

Sutješka crkva svetog Ivana Krstitelja bila je mjesto gdje su se danas susreli mladi zboraši iz Vareša, Brestovskog, Fojnice, Krešava i Kraljeve Sutjeske. Svečanost je započela svetom Misom u 11 sati koju je predvodio profesor iz Visokog, fra Ivan Nujić. Fra Ivan nije krio svoje zadovoljstvo što je danas bio prisutan na ovom događaju, te je to u nekoliko navrata i naglasio.

Nakon svečane svete Mise uslijedila je kratka pauza kako bi se učesnici zajedno sa svojim voditeljima uspjeli spremiti za samu smotru. I dok je u njihovim mladim srcima bilo malo treme pomiješane s radošću, na prisutnima se primijetilo kako nestrpljivo čekaju ono što slijedi. I uistinu, ubrzo su ta mala bića zapjevala svim srcem dok je svima nama i duša propjevala.

Naš zbor, pod ravnanjem sestre Ružice Marijić, nastupio je s dvije pjesme: „Danas smo sretni mi“ i „Sva radost je u Gospodinu.“ Bio je tu i stručni žiri koji nije imao nimalo laganu zadaću, ali na kraju su svi dobili najveći broj bodova, a to je značilo da su pobjednici svi. Na kraju, to je bio i cilj ovog susreta-pokazati kako smo svi jednaki i kako smo pred Gospodinom jedno.

Uslijedila je okrepa, nezaboravno druženje i odlazak kućama. I što reći, nego poslušati Isusa kada kaže: „Pustite malene k meni!“ Po završetku, svi smo se složili kako je vrijeme stalo dok smo slušali ove predivne melodije i glasove, te smo svi na trenutak pomislili kako se nalazimo u raju. Ovo je dokaz kako mi sami sebi stvaramo svoj raj s drugima i s Gospodinom. Neka nas dječja radost uvijek prati u srcima i ne zaboravimo da upravo u srcu uvijek ostajemo djeca.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje

Nastup dječjeg zbora možete pogledati na ova tri linka: Danas smo sretni, Sva ratost tvoja, Mi želimo uzdić Isusa

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.