Prva sveta pričest u našoj župi

Prvopričesnici 2015.Na šestu uskrsnu nedjelju, 10. svibnja 2015. godine, u našoj je župi održana Prva sveta Pričest. Ove godine je devetero djece pristupilo stolu Gospodnjem. Sveta misa je započela svečanom procesijom koju su činili naši prvopričesnici, ministranti i svećenici.

Svečano misno slavlje predvodio je župnik župe Vareš, fra Mirko Majdandžić uz koncelebraciju kapelana fra Tomislava Svetinovića. Fra Mirko je u prigodnoj propovijedi istaknuo kako je ovo prvi bliski susret naših prvopričesnika s Isusom, te još dodao kako će od sada pa u buduće često biti sudionici žrtvenog stola. Umjetnik Zlatko Filipović je za ovu priliku spremio lađu s fotografijama prvopričesnika, a župnik je objasnio kako ta lađa predstavlja Kristovu crkvu koja i jest prava lađa na kojoj putujemo, a danas su jedra na lađi bili Danijel, Tin, Antonio, Anto, Mihael, Dunja, Ivona, Izabella i Emili. Župnik je naglasio: “Lađa je crkva koju je utemeljio Isus Krist. Jedra – to smo mi!” Svoju je pastirsku riječ zaključio riječima: “Ako ovih današnjih devet prvopričesnika, devet jedara, budu dobro upravljali lađom i ova će naša vareška lađa biti usmjerena Kristovim putem. ” Fra Mirko se na kraju obratio roditeljima i odgojiteljima poručivši im kako bi bilo dobro da svojoj djeci pomognu u ostvarenju ovoga zadatka.

Kao dar, prvopričesnici su dobili knjižicu s biblijskim citatima, te Novi Zavjet. Tijekom mise bili su odjeveni u bijele haljine, recitirali su, pjevali, prinosili darove i aktivno sudjelovali. Svečano misno slavlje uljepšao je župni zbor pod ravnanjem sestre Ružice Marijić, a po završetku uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje.

Atmosferu koja je vladala u vareškoj župi na sam Dan Gospodnji, potražite i u župnoj fotogaleriji.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.