Frama Vareš u posjeti Frami Sivša

Frama VarešSubota, 18. travanj 2015. god. bio je značajan dan za framaše iz Sivše (Usora), jer su upravo tada oni potvrdili svoje članstvo u velikoj Franjevačkoj obitelji. Kao njihovi gosti na ovom svečanom obredu obećanja i primanja u Franjevačku mladež sudjelovalo je i još nekoliko bratstava Frame – Tuzla, Brestovsko, Visoko i Vareš.

Misno slavlje je predvodio fra Danijel Rajić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, uz koncelebraciju fra Željka Nikolića (duhovnog asistenta Frame Sivša), te fra Tomislava Svetinovića (duhovnog asistenta Frame Vareš). Pod svetom Misom framaši su obnovili krsne zavjete i zamolili bratstvo za primanje u Framu i obnovu obećanja na godinu dana što je i učinjeno.

Frama Sivša poslije mise je organizirala i zanimljivu predstavu “Otac, sin i turbo folk”, koja je izmamila zadovoljstvo kod publike. Nakon predstave, uslijedila je zakuska i zabavni program koji se sastojao od mnogo igara i plesova. Zaigrali smo i kolo!

Na kraju se moramo zahvaliti svim framašima koji su sudjelovali u subotnjem programu na predivnom danu, druženju i pozivanju na ovo slavlje! Veliki pozdrav za Sivšu! A na kraju ovog teksta, važno je naglasiti kako je ovo naše prvo putovanje otkako smo Framu postavili na nove temelje. I uistinu smo ga proveli u prijateljskom ozračju radosni zbog novih sklopljenih prijateljstava kojima je poveznica Isus Krist. A ako je tako, onda sigurno možemo reći da je to ono pravo prijateljstvo kakvo je sveti Franjo uvijek i nastojao izgraditi. Sada ostaje samo na nama da ga njegujemo, a nove prijatelje, iako udaljene, ipak svaki dan u molitvi susretnemo.

Mir i Dobro!

Vladimir Ruf

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.