Emotivan koncert ansambla “CORONA”

CoronaU subotu 18. travnja 2015. u župnoj crkvi svetog Mihovila u Varešu nastupio je ženski vokalni ansambl “Corona” iz Sarajeva i izvrsnim, na momente čak šestoglasnim pjevanjem, ugrijao srca Varešana koji vole i umiju cijeniti tradicionalnu glazbu.

Jednosatni koncert započeo je sevdalinkom “Evo srcu mome radosti”, uz postupno uvođenje glasova i efektni izlazak pred publiku. Ansamblom je, može se reći – neprimjetno, dirigirala voditeljica Tijana Vignjević, a na repertoaru su se smjenjivale pjesme iz raznih krajeva Balkana. Kao i svi glazbenici i pjevači koji su dosad imali prigodu nastupiti pred vareškom publikom, i ansambl “Corona” bio je dobro popraćen te nagrađen iskrenim i dugim pljeskom.

Koncert je, kako je naglašeno, posvećen nedavno preminulom prof. Rajmundu Likiću, koji je i sam bio inicijator nastupa ove ženske vokalne skupine pred vareškom publikom, ali nije doživio taj trenutak. Emocije je na koncu pojačala gesta župnika fra Mirka Majdandžića koji je pred članice ansambla donio osam različitih cvjetova, da svaka od njih odabere po jedan, i oni će ostati zasađeni u crkvenom dvorištu kao simbol prisutnosti, ljepote i vedrine koju je ansambl “Corona” donio i ostavio u Varešu.

Razbuktano i spontano prijateljstvo ansambla s Varešanima naposljetku je, uz domjenak u župnoj dvorani, ovjereno dogovorom da “Corona” ponovo nastupi u sklopu festivala klasične glazbe, a koji se održava u povodu patrona vareške župe sv. Mihovila. Bit će to nova prilika, za one Varešane koji su u ovo netipično hladno travanjsko predvečerje ostali u svojim domovima, da nadoknade propušteno, a oni koji su nazočili zasigurno će ponovno doći, pjevušiti u sebi i još jednom zapljeskati fantastičnom ansamblu.

Valja napomenuti da je koncert organizirala agencija “Gramofon” iz Sarajeva i Vareš su izabrali kao mjesto od kojeg će krenuti u ostvarivanje svoje suradnje s ansamblom “Corona”, a sve u sklopu priprema za snimanje prvog albuma. Dakle, vareška je publika imala prigodu premijerno poslušati repertoar koji će biti zastupljen na budućemu nosaču zvuka ovoga ansambla.

Članice “Corone” do sada su nastupale u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Tunisu i zemljama regije. Iza njih su brojna priznanja i nagrade, između ostalih i za “najbolje izvođenje djela starog majstora (renesansa)” na natjecanju Seghizzi u talijanskoj Goriziji, 2013. godine, kada su osvojile tri brončane i jednu zlatnu medalju, natječući se u ukupno pet kategorija.

Mladenko Marijanović

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.