Održana XIII. Smotra liturgijskih zborova

Smotra zborova, SarajevoU sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova, 18. travnja 2015. godine, održan je susret liturgijskih zborova s područja Vrhbosanske nadbiskupije. Bio je to trinaesti po redu na kojem je i ove godine nastupio naš župni zbor pod ravnanjem sestre Ružice Marijić.

Susret je započeo slavljem svete Mise koju je za ovu priliku predvodio mr. don Ante Meštrović, rektor katedrale. U prigodnoj propovijedi uputio je riječi zadovoljstva i poticaja za ustrajnost da se i dalje pjesmom slavi Gospodin.

Odmah nakon svete Mise pjesmom su slavili Uskrslog Gospodina sljedeći zborovi: Zbor bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, zbor župe svetog Ivana Krstitelja (Lug-Brankovići), zbor župe svetog Mihovila (Vareš), zbor župe svetog Ante (Bugojno), zbor Uznesenja BDM (Dolac), zbor župe Imena Marijina (Gromiljak), zbor župe svetog Ante (Žepče), zbor “Bl. Marija Petković” (Uskoplje), zbor Franjevačke teologije “Fra Nenad Dujić”, zbor župe svetog Petra i Pavla (Tuzla), te katedralni mješoviti zbor “Josip Stadler” (Sarajevo).

Naš zbor se predstavio pjesmama “Zajednica vjere i života” i “Velik je Gospod Bog”. Dirigent je bila s. Ružica, a za orguljama se našao g. Željko Sertić. Važno je naglasiti kako se naš zbor istinski potrudio za ovaj događaj redovitim probama u koje je bila umiješana i želja i volja za sudjelovanjem u slavlju Gospodina pjesmom. Bogu hvala na ovom danu. Sada se radujemo sljedećem ovakvom susretu do godine.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje

Za pogledati video kliknite ovdje (ovdje su dvije pjesme koje izvodi zbor Sv. Mihovila Vareš: Zajednica vjere i života i Velik je Gospod Bog)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.