Uskrsni broj lista Bobovac

Zadnja stranicaLijepe riječi, složene u skladnu cjelinu uvijek probude želju za čitanjem, a to za sobom povuče i znatiželju za dobrom pričom i korisnim informacijama o događajima, ljudima i krajevima. Primjer jednog lista u kojem se mogu saznati upravo takve informacije jest „Bobovac“ koji je nadaleko poznat i kao „list vareških Hrvata.“

Na našoj župnoj stranici vam predstavljamo novi broj spomenutog lista, a uz to ovo je i njegovo uskrsno izdanje. Sigurni smo da ćete čitajući retke „Bobovca“ pronaći nešto korisno za sebe i svoju dušu. I ovaj broj lista Bobovac možete nabaviti u župnom uredu, ali i na vama poznatim lokacijama gdje se inače prodaje.

U uskrsnom primjerku moći ćete pročitati neke od sljedećih tema: “Novosti iz naše općine”, “Srednjoškolci će ponovno moći koristiti svoju dvoranu”, “Uskršnja humanitarna akcija učenika Osnovne škole”, “Bosna i pet kratkih priča.” Što nam donosi Ognjen Krivošić saznajte u tekstu: “Crveni autobus.” U sjećanje na velikog glazbenika Rajmunda Likića – Kiću, prof. Željko Sertić nam približava ovog vareškog velikana. Pred kraj korizme naša je župa ugostila glumce amatere iz Knina koji su svojim umijećem uprizorili Muku i smrt Gospodina našega Isusa Krista o čemu također možete saznati nešto više u ovom broju. Neizostavna rubrika lista Bobovac je i “Sjećanje na naše pokojne”. U ovom broju možete također pročitati zanimljivu priču iz nedavno objavljene zbirke Željka Mirčića – Tetka. Na zadnjim stranicama Nada Veseličić r. Franjkić nam govori o nezaboravnoj prošlosti Vareša.
Ono što vam možemo sada preporučiti jest da što prije počnete s čitanjem uskrsnog “Bobovca”.

Fra Tomislav Svetinović

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.