Mlada generacija vareških tamburaša

Mali UskrsIsus je jednom izrekao onu rečenicu: “Pustite malene k meni!” Vjerojatno se sada pitate zašto na početku ovog teksta ova rečenica?! Odgovor je vrlo jednostavan: zato što time želimo pokazati kako je vrlo važno i Bogu neizmjerno drago ono što dolazi od Njegove najmlađe djece.

Tako je bilo i na sam dan Uskrsa kada su mladi glazbenici vareške župe, u pratnji svoga nastavnika i voditelja g. Igora Hingera, napravili takav ugođaj koji je odgovarao ne samo ušima, nego i duši. U ovom postu imate priliku pogledati video na kojem su prikazani upravo oni gdje pjesmom slave uskrslog Krista. Sigurni smo kako ćete se uvjeriti da svijet uistinu ostaje na mladima, pa tako i u Varešu.

A članovi ovog sastava su (s lijeva na desno): Mateo Pejčinović – prim, Andrej Terzić – harmonika (gost), Ivana Miočević – gitara, Martina Jarmanović – basprim, Ivan Jarmanović – berde, Vanja Anđić – basprim, Mihael Šimić – gitara te g. Igor Hinger – prim.

Ova tamburaška ekipa, osim harmonikaša Andreja, imala je svoj zapaženi nastup i na Mali Uskrs svirajući pod pučkom sv. Misom. I ovaj put nakon svete mise tamburaši su se preselili ispred ulaza u župnu crkvu gdje su uz podršku župnika fra Mirka odsvirali po koje kolo i pjesmu te na taj način zabavili prisutne župljane. U svoje osobno ime, a i u ime cijele župe našim mladim tamburašima želimo ustrajnost u sviranju i još puno lijepih i uspješnih nastupa.

Fra Tomislav Svetinović

Nastup maldih vareških tamburaša možete pogledati ovdje: Ravnica, Kuća na kraju sela, Draganićki drmeš, Isus usta slavni, Veliko je sad veselje, Na nebu zora rudi, Cesta, Kolo

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.