Nacionalni seminar Frame BiH

Seminar u VisokomU konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom od 27. do 29. ožujka održan je četvrti nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame BiH pod geslom “Ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas.”

Cilj ovog seminara bio je naučiti framaše voditi susrete u svojim bratstvima i naučiti kako se spremiti za davanje obećanja. Framu Vareš su predstavljali framaši Goran Kuhar i Boris Bošnjak.

Susret je započeo u petak molitvom križnog puta, svetom misom u samostanskoj crkvi i večerom. Nakon toga uslijedilo je prvo predavanje na temu “Ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas”, a predavao ga je fra Damir Pavić, župnik župe Brestovsko. Poslije predavanja slijedila je večernja molitva i odlazak na počinak.

Subota je započela jutarnjom molitvom i doručkom. Drugo predavanje je vodila Anđelka Oreč pod nazivom “Razdoblje priprave za obećanja”. Nakon pauze za ručak i odmor, na red je došlo i treće predavanje – “Predstavljanje Nacionalnog priručnika za formaciju”, a predavači su bili fra Danijel Rajić i Andrea Odak. Ovo predavanje je zaključeno krunicom i svetom misom. Ono što je još ispunilo subotnju večer bilo je Klanjanje Isusu, te vesela večer.

Na sam Dan Gospodnji imali smo priliku čuti predavanje koje je predvodila Ana-Marija Knežević pod naslovom „Sve što čujemo i naučimo nije za nas.“ Po završetku seminara svi prisutni su imali priliku uputiti kritike i komentare nakon čega smo slavili svetu misu, zajedno ručali i prije no što smo pošli svojim kućama, oprostili se jedni od drugih.

Sve u svemu, bio je ovo jedan prelijep seminar koji zasigurno neće pasti u zaborav tim više što je ovo bila još jedna prilika za novosti i poboljšanja u našoj frami.

Boris Bošnjak

 

Fotografije su preuzete s portala Frame OFS, a za više njih kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.