Cvjetnica u našoj župi

CvjetnicaKao i prethodnih godina, tako je i ove godine Cvjetnica, Nedjelja muke Gospodnje, svečano proslavljena u župi svetog Mihovila arkanđela u Varešu. Najprije je slijedio blagoslov grančica ispred stare crkve nakon čega smo se svečano u procesiji uputili u župnu crkvu kako bi nastavili s euharistijskim slavljem.

Svetu misu s početkom u 11 sati, predvodio je župnik fra Mirko Majdandžić. Tijekom mise pjevana je muka po Marku. Ulogu Isusa pjevao je župnik fra Mirko, a ulogu pisca g. Željko Sertić, te ulogu velikog svećenika kapelan fra Tomislav. Druge uloge pjevala su sljedeća imena: Petar je bio Zdravko Dužnović, Pilat – Branko Grgić, Juda – Nenad Gvozdenović, vojnik i satnik – Valentin Dužnović, sluškinje – Matilda Marjanović i Anica Grgić. Cijelo euharistijsko slavlje uveličao je župni zbor pod ravnanjem sestre Ružice Marijić.

Važno je napomenuti kako je Cvjetnica kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa. Zapravo, ona predstavlja uvod u Veliki tjedan. Na današnju nedjelju Crkva se sjeća Isusovog trijumfalnog ulaska u Jeruzalem prije Njegove muke, smrti i uskrsnuća. Toga smo se prisjetili i mi danas u našoj župi i zaista proživjeli uvod i pripremu za dane koji slijede u Velikom tjednu, a kroz župne obavijesti na kraju mise najavljeni su događaji koji će ispuniti tjedan koji je pred nama. Stoga, neka i ovo bude svojevrsna pozivnica svima vama koji možete doći ovih dana u župnu crkvu. Dođite i proživljavajmo s Isusom sve ono što oblikuje jedan ljudski život.

Fra Tomislav Svetinović

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.