Uskrsna radionica Frame Vareš

Farbanje jajaMotivirani kreativnom radionicom koju smo bili organizirali za Božić, odlučili smo nastaviti s vrijednim radom. Naime, vareški framaši su i za nadolazeće uskršnje blagdane pokrenuli novu akciju.

Ovaj put je riječ o umjetničkoj radionici – bojanju pisanica. Odaziv framaša na ovu radionicu bio je velik, na čemu se svim framašima od srca zahvaljujem. Veliko hvala i župniku fra Mirku koji nam je osigurao jaja i sav potrebni materijal za bojanje. S bojanjem i kuhanjem smo započeli u četvrtak, a sve je to potrajalo do subote navečer. Župnik fra Mirko i duhovni asistent fra Tomislav su iskazali spremnost i volju pomoći nam prilikom organizacije i realizacije spomenute akcije.

Što se tiče samog postupka i tehnika kojima smo se služili, moram naglasiti činjenicu da su se framaši potrudili što je rezultiralo vrlo brzim radom. Koristili smo vosak, tempere, ljepilo i brojne druge umjetničke metode što može vidjeti i na priloženim fotografijama.

Na Cvjetnicu su prodavane pisanice ispred župne crkve sv. Mihovila u Varešu, te ispred filijalnih crkvi u Vareš-Majdanu i na Pržićima, a s komentarima naših župljana smo zadovoljni i nadamo se da će odaziv na ovu akciju biti još veći na sam blagdan Uskrsa kada planiramo nastavak prodaje uskrsnih pisanica.

Mir i Dobro!

Vladimir Ruf

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.