Ogledni glazbeni sat u “Maloj školi”

Ogledni glazbeni satPetnaestog dana mjeseca veljače 2015. godine u „Maloj školi“ u Varešu, održan je ogledni glazbeni sat. Ovim satom se željelo kroz pjesmu i zvuke glazbala slaviti Gospodina, ali i zahvaliti na ovoj oglednoj glazbenoj radionici kojoj je temelje postavila  i kroz sve vrijeme njenog napretka je brižno, možemo reći majčinski, njegovala i o njoj se brinula časna sestra Ružica Marijić. Kroz godine rada i truda mladi su dolazili i postigli primjetne rezultate u što su se svi prisutni mogli uvjeriti kroz današnje glazbene trenutke. Kao znak zahvalnosti Gospodinu, ovaj sat je i započeo upravo zahvalnom pjesmom: „Hvaljen budi Bože, Kralju naš!“ koju su zajedno otpjevali svi mladi izvođači.

Nakon uvodnog dijela uslijedio je pravi „mini“ koncert na kojem su nastupila sljedeća imena: Antonela Bogeljić, Tamara Bošnjak, Tome Ivković, Dunja Božić, Dolores Dodik, Martina Divković, Marko Marijanović, Karla Malbašić, Lana Marijanović, Filip Mirčić, Valentina Štrkalj, Ivana Miočević, Vanja Anđić, Jelena Ljevak, Jelena Ivković, Martina Jarmanović, Ivona Štrkalj, Božidar Malbašić, Anto Štrkalj, Nikolina Vidović, Anja Božić, Viktorija Jurkić, Damir Petrović, Mihael Šimić, Stip Blažić, Boris Bošnjak, Marko Vidović, Antonijo Matić, Anamaria Ćosić i Martina Antunović.

Na svim prisutnima bilo je primjetno odlično raspoloženje i radost zbog glazbenog susreta u samostanu sestara franjevki u Varešu, a riječi hvale je u ime roditelja izrekla gospođa Paulina Šimić koja također nije krila svoju radost zbog ovog događaja, te je tu svoju radost prevela u riječi.

Pred kraj oglednog sata, zahvalili smo sestri Ružici koja je srce ove radionice, ali i jedno plućno krilo kojim radionica diše, dok su drugo krilo svi oni anđeli koje ona poučava te na taj način oni prolaze jedan mali „glazbeni tečaj.“ Kao znak zahvalnosti, sestri Ružici su u ime svih Martina Jarmanović i Nikolina Vidović uručile simboličan dar koji je samo sitnica u odnosu na ono sve što je ona učinila za ovu radionicu, ali u ovom slučaju je opravdana ona izreka: „Sitnice život znače!“

Ogledni glazbeni sat je završio onako kako je i započeo – pjesmom. Svi smo zajedno zapjevali molitvu sv. Franje Asiškog: „Bože moj, dopusti mi!“  Uslijedila zakuska i zajedničko druženje.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.