Održana redovna skupština FRAME Bosne Srebrene

Godišnja skupština FrameU konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, 23. i 24. siječnja 2015. god., održana je redovna godišnja skupština Franjevačke mladeži (Frame) Bosne Srebrene. Na skupštini su bili prisutni i članovi Frame Vareš. Zajedno s duhovnim asistentom, fra Tomislavom Svetinovićem iz Vareša su otišli Vladimir Ruf, te Boris Bošnjak. Na skupštini je sudjelovalo 30 od ukupno 36 bratstava.
Svetom misom u 18 sati u crkvi sv. Bonaventure započela je spomenuta skupština. Misu je predvodio fra Ivan Nujić, profesor u gimnaziji, uz koncelebraciju fra Danijela Rajića – nacionalnog duhovnog asistenta, te meštara postulanata s nekoliko svećenika, među kojima je bio naš duhovni asistent fra Tomislav, te nekadašnji vareški kapelan, fra Bono Kovačević.
Skupština se nastavila pozdravom područne predsjednice, Marije Trogrlić, zatim pozdravom ministra OFS-a, Željka Majdandžića, te na koncu fra Danijela Rajića. Odmah potom slijedilo je zasjedanje kojim je predsjedalo područno vijeće Frame u sljedećem sastavu: Ana Kešić, Marija Trogrlić, Ana-Marija Knežević, Mario Šilić i Robert Vujica. Svako bratstvo Frame, koje je bilo prisutno, iznijelo je precizan izvještaj o stanju svojeg ogranka Frame, kao i aktivnostima koje (ni)su odradili.
Izvještaj o djelovanju FRAME Vareš predstavio je Vladimir Ruf. Kroz izvještaj je opisano trenutno stanje, koje na našu veliku žalost, nije za pohvaliti. Naime, Frama Vareš trenutno nema ustrojene najvažnije organe koji su nužni za njezino postojanje, a to je kao danak uzelo odsustvo naše Frame na mnogim područjima Franjevačke mladeži. Također, Frama Vareš ima vrlo mali broj članova, stoga ovim putem pozivamo sve mlade katolike koji žele raditi na svojoj duhovnoj formaciji i pomoći u akcijama koje planiramo, da nam se pridruže!
No, da ne bude riječi samo o negativnome, moramo napomenuti i da je Frama Vareš aktivno radila na izradi adventskih vijenaca kao i božićnih dekoracija, te da su njezini članovi sudjelovali na “Božićnom sajmu 2014.”
Dan ekologije će ove godine biti obilježen u Varešu. Ovaj veliki događaj održat će se 6. lipnja, a u organizaciji će uz župu sudjelovati i Frama. Nadamo se, da ćemo podršku oko ovog projekta imati i od općine Vareš. Govor je završen uz nadu da će za varešku Framu doći svjetliji i ljepši dani, a u znak ohrabrenja na tom putu, dobila je gromoglasni aplauz.
Nakon što su sve Frame predstavljene, radni dio je završen, a slijedila je vesela večer uz energične animatore i mnoštvo zanimljivog sadržaja. Nismo zaboravili Bogu zahvaliti za današnji dan pa smo se uputili na zajedničku molitvu koja nas je ispratila u mirnu luku snova. Subota je započela jutarnjom svetom misom u kapelici konvikta, koju je predvodio fra Danijel Rajić, a nastavio se izvještajem područnog duhovnog asistenta te predsjednice. Zatim smo imali raspravu o aktualnim pitanjima te plenum kojim je skupština zaključena.
Mi koji smo bili prisutni smatramo kako je ovaj događaj jedno sasvim novo iskustvo koje će nam uistinu poslužiti, kako u životu, tako i u radu Frame Vareš. Istina je da našu Framu ponovno treba postaviti na noge, a uz fra Tomislava kao duhovnog asistenta, te aktivno članstvo, vjerujemo da ćemo to uspjeti. Mir i dobro!

Vladimir Ruf

Za više fotografija kliknite ovdje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.