Doček Nove Godine na otvorenom

Doček Nove GodineNakon što smo u župnoj crkvi misnim slavljem radosno Bogu zahvalili na svemu što smo primili u prošloj 2014-oj godini, počeli smo odbrojavati njezine posljednje sate i čekati Novu 2015-u godinu. Kako je prethodne dvije godine, tako je i ove općina Vareš organizirala doček na otvorenom, a organiziranju istog priključila se i naša župa.

Doček je započeo pjesmom u staroj godini, a završio također pjesmom, ali u Novoj Godini. Unatoč vrlo hladnoj zimskoj noći, Varešani su dočekali Novu Godinu u radosnoj blagdanskoj atmosferi.

Uz odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine nebo nad Varešom obasjao je veličanstveni vatromet koji je popratilo nekoliko stotina okupljenih na vareškom stadionu, ali i onih koji su odlučili Novu Godinu čekati u svojim domovima, restoranima ili možda na radnim mjestima. Tako smo uz taj nezaboravni vatromet i zvona vareške župne crkve svetog Mihovila arkanđela zakoračili u Novu Godinu za koju se svi nadamo da će biti daleko bolja i uspješnija u svakom pogledu.

Za raspoloženje Varešana i njihovih gostiju koji su odlučili “najluđu noć” dočekati u Varešu pobrinuli su se domaći glazbenici zajedno s fra Mirkom.

Osim što se mogla čuti dobra glazba i uhvatiti ritam uz skladno kolo, mogao se osjetiti i miris tek pečenih ćevapa, ukusne čorbe, kuhanog vina i toplog čaja koje je za ovu priliku spremio naš župnik fra Mirko.

Organiziranje ovakvih dočeka zasigurno je puni pogodak što dokazuju svi oni čija su lica te noći bila ukrašena osmijehom, a u srcima je, unatoč tomu što je zima ujedala, bilo vrlo toplo upravo zbog ovog susreta u zajedništvu kada se i nebo radovalo, a duša disala “punim plućima”. Na svakom koraku smo mogli prepoznati nekoga koga dugo nismo vidjeli, razmijeniti čašu razgovora i poželjeti sretnu, blagoslovljenu te mirom ispunjenu Novu Godinu. Na kraju dana, to je bio i cilj svega ovoga. Po svemu sudeći, svoj cilj smo uspjeli ostvariti.

Kraj novogodišnjeg programa na otvorenom, nikako nije značio i kraj slavlja. Većina nas je slavlje nastavila u toplini obiteljskog doma ili u obližnjem kafiću zajedno s dragim ljudima za koje želimo da i u Novoj Godini budu dio naših života jer smo već zajedničkim dočekom učinili sebi sretan početak Nove Godine.

Na kraju, što reći?! Riječi su u ovom slučaju možda i nedovoljne jer teško je prevesti u riječi ono što je duša osjećala, ono čemu se radovala, ali i ono čemu se sada nada. Jedno je sigurno. Svi se nadamo najboljem u Novoj Godini. A još je sigurnije da ćemo samo udruženi u zajedništvu ono najbolje postići.

Ne zaboravimo da ovom Zemljom prolazimo samo jednom. I ova Nova Godina nam je samo jednom darovana. Kada i ona prođe, nikada se više neće vratiti. Ono što jednom ostavimo praznim nikada više nećemo ispuniti. A ono što ove godine napunimo, nikada više nećemo isprazniti. Pred nama je nova knjiga u kojoj trebamo napisati 365 stranica. Samo o nama ovisi sadržaj. Neka nam je u ovom poslu, tijekom 2015-e, sretno i blagoslovljeno.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje