Misa zahvalnica za proteklu godinu

Misa ZahvalnicaU župnoj crkvi svetog Mihovila arkanđela u Varešu, 31. prosinca, zadnjeg dana u kalendarskoj 2014-oj godini, župnik fra Mirko zajedno s kapelanom fra Tomislavom i okupljenim pukom slavio je svetu Misu zahvalnicu. Na samom je početku potaknuo prisutne vjernike da oraspolože svoja srca na posljednjem misnom slavlju ove godine u kojoj smo od Gospodina primili mnoge i različite darove zbog kojih Bog zaslužuje da mu se kaže: “Hvala!”
U prigodnoj propovijedi, koju je fra Mirko uputio okupljenim vjernicima, posebno je naglasio kako je ovo pravi trenutak da se Bogu zahvalimo na svim plodovima rada naših ruku, na svim radostima, ali i na svim teškim trenucima jer je sve to činilo sadržaj godine kojoj odbrojavamo posljednje sate. Također je podsjetio kako smo svi djeca Božja i zovemo se Kristovima, a to i jesmo. Upravo iz tog razloga mjerilo nam treba biti sam Isus iz Nazareta čiji smo rođendan neki dan proslavili. U Kristu nismo tek nešto dobili, nego smo netko postali: djeca Božja, govori nam sveti Ivan u večerašnjem Evanđelju. Zatim nas je župnik potaknuo kako nikada, pa čak i onda kada nam se to čini nemogućim, ne trebamo gubiti nadu, nego je uvijek iznova buditi i ne dopuštati joj da spava jer ona ipak zadnja umire. Na kraju svog poticajnog razmišljanja, fra Mirko je predočio statističke podatke naše župe kroz proteklu godinu.

Krštenja u 2013-oj je bilo 14, a u 2014-oj 15.
Vjenčanih parova u 2013-oj je bilo 9, a u 2014-oj 10.
Umrlih u 2013-oj je bilo 50, a u 2014-oj 81.

Na koncu misnog slavlja zahvalio je svima koji su došli kako bismo zajedno mogli izreći riječi hvale nebeskom Ocu za sva dobra koja nam je nebo dalo kroz cijelu 2014-u godinu s vjerom i nadom da će 2015-a biti daleko bolja i uspješnija, kako na materijalnom, tako i na duhovnom planu. Dao Bog da tako bude.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje