Božićni prijem

Božićni prijemU subotu, 27. prosinca 2014. godine u prostorijama “Male škole” u Varešu upriličen je tradicionalni božićni prijem na kojem su sudjelovale brojne osobe iz javnog, političkog i kulturnog života, te predstavnici vjerskih zajednica grada Vareša.

Na početku prijema riječi dobrodošlice izrekla je sestra Snježana Pavić, ravnateljica “Male škole”, a odmah iza nje riječ pozdrava uputio je i naš župnik fra Mirko Majdandžić. Oboje su izrazili radost zbog ovog događaja, te su se zahvalili svima koji su svojim dolaskom podijeli tu istu radost Božića.

Na sebi svojstven način, ovaj je prijem bio prilika za zbližavanje i međusobni dijalog, ali i za širenje poruke mira u Novoj 2015. godini koja samo što nije stigla. Nakon pozdravnih riječi sestre Snježane i fra Mirka, uslijedilo je druženje uz domjenak.

Cijela atmosfera je disala blagdanskim plućima što je dokaz da nam je potrebno što više ovakvih susreta i druženja jer je to zapravo odraz poštovanja jednih prema drugima u ovo božićno vrijeme kada svi širimo duh ljubavi i međusobnog poštovanja, te jedni drugima želimo sreću, zdravlje, mir i blagostanje. Ovakvi su događaji jedini način i pravi put prema razvijanju duha prijateljstva, suradnje i razumijevanja. Dao Bog da takvih susreta bude što više.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje