20. jubilej lista Bobovac

20-ti jubilej lista BobovacDana 19. prosinca 2014. godine, u općinskoj dvorani proslavljen je dvadeseti rođendan našeeg lokalnog lista ,”Bobovac” koji slovi kao “List vareških Hrvata.” Uz mnogobrojne građane Vareša, proslavu su uveličali i oni čija imena su od samih početaka pa sve do danas bili kako kamen temeljac tako i podrška izlaženju ovog mjesečnika. Među njima ćemo spomenuti: hrvatskog veleposlanika u BiH, mr. sc. Ivan Del Vechio, književnik Željko Ivanković, Mladen Rudež iz federalnog minnistarstva okoliša, te brojni fratri.

U dvorani, koja je vrlo brzo postala pretijesna, mogla se naslutiti radost i veselo raspoloženje što po 240-i put imamo priliku prelistati ovaj svake hvale vrijedan mjesečnik u kojemu svatko tko želi može pronaći nešto korisno za sebe i svoju dušu. Večeras smo mu došli poželjeti sretan rođendan.

Od onih koji su dobili priliku nešto reći, mogle su se čuti samo riječi pohvale, ali i poticaja na putu prema sljedećim uspjesima lista “Bobovac”. Na licima svih prisutnih dalo se naslutiti zadovoljstvo i radost zbog ovog događaja što je u nekoliko navrata potvrđeno glasnim aplauzom. Naravno je i sasvim razumljivo da će radost preplaviti naša srca upravo iz razloga što je ovo nešto što je svojstveno samo Varešu, a ipak što uspijeva Vareš “donijeti” u daleke prekooceanske zemlje.
Da se promocija ne bi svela samo na riječi, župnik fra Mirko se zajedno s našim malim zborom pod ravnanjem sestre Ružice Marijić, pobrinuo da proslavu obogati i uljepša skladnim tonovima glazbenih instrumenata u društvu s pjesmom. Nije nedostajalo ni plesa jer su se za to pobrinule mlade plesačice koje su svoju plesnu točku izvele vrlo spretno i umjetnički.
Pred kraj ove akademije povodom 20 godina lista “Bobovac” dodijeljeno je 20 zahvalnica, 9 plaketa i 5 povelja.
Svakako, rođendan ne bi bio rođendan bez slavljeničke torte pa tako ni Bobovčev rođendan za nju nije bio uskraćen, te smo svi zajedno na kraju uz tortu mogli zaključiti ovo slavlje. Međutim, slavlje nije završeno nego se samo iz općinske “preselilo” u župnu dvoranu u jednakom raspoloženju koje je odgovaralo i predblagdanskom.
Za sve one koji su bili spriječeni prisustvovati ovom vrijednom događaju, pobrinuo se kapelan fra Tomislav koji je cijelu atmosferu popratio fotografijama, a fotografije možete pogledati u našoj fotogaleriji. Na kraju se radujemo i nadamo kako će “Bobovac” i dalje biti i ostati čitan, uspješan i nadaleko poznat kao “List vareških Hrvata.”

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje