Božićne jelke stigle, a crkva ukrašena

Kićenje crkveDošašće je vrijeme velikih priprema kako na duhovnom tako i na materijalnom području. Budući da vrijeme Došašća odmiče, a Božić se primiče,  na red je došlo i ukrašavanje župne crkve. U  župi svetog Mihovila arkanđela u Varešu,  već dugi niz godina za ovaj dio posla brine se grupa naših župljana volontera. Taj posao uključuje odlazak u šumu, sječu, utovar kao i ukrašavanje crkve.

Tako je bilo i ove godine. Naime, 19. prosinca volonterska ekipa, njih šestero –  Ivo Rajić, Zakarija Dodik, Branko Grgić, Nenad Gvozdenović, Nikola Idžaković i Tvrtko Zlović – u ranim jutarnjim satima uputili su se u šumu s ciljem i željom da usjeku što ljepše jelke za našu župnu crkvu. Spomenutim župljanima kasnije se pridružila sljedeća volonterska ekipa koju činiše:  Franjo Bagarić, Ivica Terzić, Matija Franjić, Jozo Drijenčić, Marcel Dodik, Zdravko Dužnović, te Ljubo Rajić koji su se bez oklijevanja bacili na ukrašavanje unutrašnjosti crkve.

Naravno, ništa ne može proći bez ženske ruke i kreativnosti što su dokazala sljedeća ženska imena: Anđa Kristić, Jela Terzić, Jelica Mrljić, Dragica Šimundić, Vlatka Kraljević, Slavica Bartolović, Marina Miletović, Bernardica Vidović, Željka Franjić, Zrinka Bošnjak i Marija Stjepanović koje su crkvu učinile odmorom i za oči i za dušu.

Ovim se putem zahvaljujemo svima onima koji su nesebično izdvojili svoje slobodno vrijeme i darovali ga da i ove godine župna crkva bude lijepo ukrašena za Božić.

fra Tomislav Svetinović

Za više fotografija od pripremanja jelki kliknite ovdje

Za više fotografija od kićenja crkve kliknite ovdje