Sv. Nikola posjetio Vareš

Sv. NikolaŠesti dan mjeseca prosinca širom svijeta poznat je po radosnim osmijesima i veselim uzvicima u znak dobrodošlice svetomu Nikoli koji iz daleka dolazi u posjetu mališanima i djeci. Sveti Nikola nije zaboravio ni na našu župu svetog Mihovila arkanđela u Varešu. Naprotiv, zajedno s najmlađima naše župe radovao se skorom susretu i zajedničkom druženju.

Naše druženje sa svetim Nikolom započelo je već u 10 sati u župnoj crkvi kada su se okupili najmlađi – oni koji još uvijek ne idu u školu. Radost, osjećaje zadovoljstva i ispunjenosti koji su se izmjenjivali na njihovim licima teško je prevesti u riječi. Bio je to dan kada su ti najmlađi župljani osjetili da su voljeni i da netko misli na njih. Sveti Nikola i proslava njegovog blagdana bili su i više nego odlična potvrda tomu. Nakon druženja sa svetim Nikolom u crkvi, mališani su nastavili radovati se današnjem danu u župnom dvorištu gdje su imali priliku doručkovati, osvježiti se voćem i primite poklone koje im je sveti Nikola donio s dalekog puta.

Sljedeće druženje sa svetim Nikolom i školskom djecom bilo je u 12 sati. Budući da je to bio termin kada se na našoj lokalnoj radiopostaji emitira duhovna emisija „Naša Zvona“, župnik fra Mirko je predložio da program ide uživo iz župne crkve što je bio dodatni plus ovome zaista prelijepom događaju. Kroz smijeh, čitanje pisama koja su stigla na adresu svetog Nikole, kroz pjesmu prošao je taj sat vremena nezaboravnog druženja s putnikom kojemu je ime sveti Nikola.

Ova subota je pribrojena nizu onih lijepih društvenih događanja na našoj župi i kao takva zasigurno neće pasti u zaborav.

Nikolina Marčić

Za više fotografija kliknite ovdje