Izrada aranžmana i božićni sajam

Kako nam se bliži Božić, tako smo ponovno odlučili napraviti još nešto lijepoPravljenje božićnih ukrasa i to pokloniti Isusu za rođendan. Naime, kao što smo Došašće obilježili izradom adventskih vijenaca, tako smo poželjeli i za Božić izraditi aranžmane koji će biti djelo naših ruku i plod našega truda.

Tjedan dana prije četvrte nedjelje Došašća započeli smo s izradom istih. Ovaj put nisu sudjelovali samo mladi, nego i stariji što potvrđujemo činjenicom da su se u izradu uključili Igor, Vesna i Jasna – obiteljski ljudi naše župe koji su i pored svih poslova i priprema za Božić, izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i došli izraditi prekrasne ikebane i gipsane anđele. Dok su njih troje na jednoj strani držali pod kontrolom izradu ikebana, fra Tomislav je s nekoliko drugih mladih na drugoj strani zadovoljno izrađivao božićne kuglice.

Župnik fra Mirko je želio pokrenuti predbožićno raspoloženje pa je tomu pečat dao organiziranjem božićnog sajma ispred župne crkve u subotu, 20. prosinca nakon večernje svete Mise i nakon božićne priredbe koja je održana u kući časnih sestara. Na sajmu su svi posjetitelji mogli vidjeti štandove na kojima su bile izložene rukotvorine i prekrasni božićni aranžmani. Sajam je svojom nazočnošću obogatila i udruga žena sa Zarudja kao i udruga „Izvorno vareško.“ Kako bi se sajam odvijao u skladnom ritmu sa zadovoljstvom na licu i pjesmom na usnama, fra Mirko je osigurao dobru glazbu koja je savršeno odgovarala predblagdanskom raspoloženju i ozračju. Osim što se mogla čuti dobra glazba mogao se osjetiti i miris tek pečenih ćevapa, kuhanog vina i čaja kao i domaće rakije raznih okusa.

Budući da su svi bili zadovoljni ishodom večerašnjeg sajma, bio je to dovoljno dobar razlog da se i sutradan nakon pučke svete Mise sajam nastavi. Naravno, to je i učinjeno. Iako, moramo priznati, prodaja božićnih aranžmana nije bila primijećena u onoj mjeri kao što je to bio slučaj s adventskim vijencima. Veliki broj uradaka ostao je neprodan, a svi oni koji žele kupiti neki od njih još uvijek imaju mogućnost to učiniti u župnom uredu.

Sve u svemu, bila su to dva uistinu blagoslovljena dana kada se u našoj župi mogla osjetiti i primijetiti radost zbog Isusovog rođendana. Uvjereni smo da će nam ovaj Božić upravo takav i biti. Mir i Dobro.

Nikolina Marčić

Za više fotografija o izradi božićnih aranžmana kliknite ovdje

Za više fotografija o božićnom sajmu kliknite ovdje