Izrada adventskih vijenaca

Kako se bližilo vrijeme Došašća, koje mi nazivamo i vremenom priprave za najradosniji kršćanski blagdan Božić, tako je i naša župa radosno počela pripreme. Svi znamo da je jedan od simbola Došašća adventski vijenac. Upravo je izradom spomenutih vijenaca započela priprema u župi svetog Mihovila arkanđela u Varešu. Kako i na koji način, saznajte čitajući sljedeće retke.Adventski vijenci

Na jednom od redovitih tjednih susreta frame rodila se ideja o izradi adventskih vijenaca. Ideja je još istog dana prihvaćena i nije se oklijevalo s početkom posla. Naravno, prije svega trebalo je prikupiti potrebni materijal koji se krio u srcu pogarske šume i samo čekao pogodan trenutak kada će biti ubran i s ljubavlju ugrađen u adventski vijenac. Po završetku prikupljanja, vrijedni framaši zajedno s kapelanom fra Tomislavom te ministrantima i časnim sestrama Ružicom i Tihoslavom bacili su se na posao ne štedeći ni sebe ni svoje vrijeme.

Nekoliko je dana župna dvorana bila prostor gdje se spomenuta ekipa okupljala i marljivo radila. Jedan za drugim poput blizanaca, ali ipak s određenim razlikama, rađao se adventski vijenac. Svaki je bio jednostavan, a ipak u toj svojoj jednostavnosti poseban i svaki je slao poruku čiji je sadržaj bio poticaj radosnom iščekivanju Isusovog rođendana.

Da je akcija izrade adventskih vijenaca bila puni pogodak ne potvrđuju samo ove napisane riječi. Daleko više su to potvrdila radosna lica naših župljana kada su na nedjelju Krista Kralja nesebično i bez puno razmišljanja kupili adventske vijence koji sada negdje u njihovim domovima predstavljaju posebnu radost jer svaki pogled na adventski vijenac svojevrsni je znak radosnog iščekivanja. I dok adventski vijenci krase njihove domove, odsjaj i toplina zapaljenih svijeća navještaj su svjetlosti koja dolazi obasjati tamu naših života i zagrijati naše srce kako bi Isusu moglo biti topla kolijevka.

Na kraju, radosni smo što svi zajedno srcem možemo reći: „Isuse, radujemo se Tvome dolasku i Tvome rođendanu. Nadamo se da smo Ti i na ovaj način dokazali da je to istina.“  Sada se radujemo Božiću radosno ga iščekujući, a svakako i sljedećoj izradi adventskih vijenaca do godine, dao Bog.

Nikolina Marčić

Za više fotografija o pravljenju adventskih vijenaca kliknite ovdje

Za više fotografija o prodaji adventskih vijenaca kliknite ovdje